ـ خانواده: Cprifoliaceae
ـ نام علمی: Kolkwitzia amabilis Pink Cloud
درختچه خزان پذیر به بلندی ۳ و گستردگی ۴ متر است دارای شاخههای خمیده، برگهای تخممرغی شکل سبز تیره بوده و گلهای صورتی آن اواخر بهار و اوایل تابستان ظاهر میشوند.
ـ نیازها:
به مکان کاملاً آفتابی و خاک غنی با زهکش خوب نیاز دارد و حداقل دمای قابل تحمل آن ۱۵- درجه سانتیگراد میباشد.
ـ ازدیاد:
از طریق تهیه قلمه در اواخر بهار یا اوایل تابستان جدا کردن و کاشت پاجوشها در بهار امکانپذیر است.
پینک کلود؛ تجسم حس خوب با گلبرگهای صورتی
گل پینک کلود یا ابر صورتی، عضوی از خانواده پیج امین الدوله به شمار میآید. نکتهای که بیش از هر چیزی در این گل مشخص است، وجود گلهای زیبای بهاری در آن است. در واقع شکوفه های این گل صورتی در فصل بهار دیده میشوند و به محیط اطراف شما زینت بسیار زیادی خواهند بخشید. این گیاه یک درختچه به شمار میآید و خاصیت خزانکنندگی در آن دیده میشود. این گیاه بینظیر برای اولین بار در کشور مکزیک رشد کرده است و بعد از آن به سایر نقاط جهان فرستاده شد.
انواع گل ارتفاع های متفاوتی دارند و پینک کلود دارای ارتفاع متوسطی در حدود ۱۰ تا ۱۵ سانتیمتر است و به همین علت برای گلدانها نیز گزینه مناسبی به حساب میآید. نکته جالب این است که گل پینک کلود در کشور مکزیک به ۶۰ سانتی متر طول نیز خواهد رسید که این موضوع به دلیل شرایط مساعد برای رشد این گیاه اتفاق میافتد. با این حال گونههای پاکوتاه این گیاه بسیار پراهمیت هستند و بیشتر از این گلها برای تزئین استفاده میشود.

به طور کلی سرعت رشد در این گیاه بالا است و اگر به خوبی به آن رسیدگی کنید، یک گل زیبا با گلهای ماندگار و جذاب خواهید داشت. ریشه این گیاه حالت سطحی دارد که به همین جهت باید خاک اصلی در قسمت بالای گلدان قرار بگیرد تا گیاه بتواند به خوبی از آن تغذیه کند. ویژگیهای منحصر به فرد این گل مانند گلبرگهای صورتی آن باعث شده است تا با سایر گلها تفاوت اساسی داشته باشد.
خاک مناسب برای نگهداری از گیاه پینک کلود
یکی از مهمترین موارد که برای رشد هر گیاهی لازم است، خاک مناسب میباشد. گیاه پینک کلود هم از این قاعده کلی مستثنی نیست و باید برای آن از خاک مناسب استفاده کرد. برای پرورش این گل باید خاکی را انتخاب کنید که میزان زهکشی بالایی داشته باشد. در واقع وجود بیش از حد رطوبت در خاک میتواند به ریشه این گیاه آسیبهای جدی وارد کند. در برخی از موارد به دلیل رطوبت بیش از حد خاک، ریشه دچار پوسیدگی شده و گیاه از بین رفته است.

کود، تغذیه ای اجتناب ناپذیر
مورد بعدی که باید به آن دقت کنید، وجود عناصر غذایی مختلف در خاک است. پینک کلود برای رشد هر چه بهتر به عناصری همچون نیتروژن، کلسیم و پتاسیم نیاز دارد. تمامی این موارد باید از طریق خاک تامین شوند. استفاده از گیاخاک برای این گیاه مناسب است و مواد لازم برای رشد را در اختیار آنها قرار خواهد داد. همچنین در صورت نیاز میتواند از انواع کودهای نیتروژنه و فسفاته برای تقویت خاک استفاده کنید تا این گل بیشترین رشد ممکن را تجربه کند. به غیر از موارد گفته شده، خاک باید نرم بوده و نفوذپذیری بالایی داشته باشد تا ریشه گیاه به راحتی در داخل خاک به رشد خود ادامه دهد.
روش تکثیر گل بینک کلود
اگر میخواهید که گل ابر صورتی را تکثیر کنید، باید از روشهای کاشت بذر یا قلمه زدن استفاده کنید. هر کدام از این راهها دارای مزایا و معایب خاص خود هستند که پرورش دهنده این گل باید بر اساس شرایط و زمان یک راه را انتخاب کند. اگر میخواهید که این گل را در یک بستر بکارید، بهترین زمان برای آن بهمن ماه خواهد بود. در واقع شما بذرهای این گل را در بهمن میکارید و آبیاری اولیه را برای آن انجام خواهید داد. معمولا در فروردینماه میتوان جوانههای اولیه این گیاه را مشاهده کرد.
اگر به دنبال کشت این گیاه در بستر اصلی و روی زمین هستید، باید کاشت را در اردیبهشت ماه انجام دهید تا بعد از گذشت یک ماه این گیاه سر از خاک بیرون بیاورد. در روش قلمه زدن شما باید از گیاه اصلی در فصل زمستان قلمه بگیرید. به یاد داشته باشید که قلمه گرفتن فقط در زمان خواب گیاه و در فصل زمستان امکانپذیر است و در سایر زمانهای سال این اتفاق نمیافتد. بعد از اینکه قلمهها تهیه شد، باید آنها را در داخل یک شاسی نیمه گرم بگذارید تا ریشهزایی در آن انجام شود.
تشویق ابر صورتی به رشد بهتر
برای تحریک ریشهزایی هورمونهای مختلفی وجود دارد که میتوانید آنها را برای این کار استفاده کنید. بعد از اینکه قلمهها ریشه زدند، آنها را به گلدان اصلی منتقل کنید تا با آغاز فصل بهار، هر کدام از این قلمهها به یک گل زیبا تبدیل شوند. همانطور که میبینید، گل پینک کلود به راحتی قابل تکثیر است پس شما هم میتوانید با استفاده از این روشها، این گل زیبا را در خانه تکثیر کنید و حتی از آن به عنوان هدیه ای دوست داشتنی استفاده کنید.
کاربردهای متنوع گل ابر صورتی (پینک کلود)
با توجه به خصوصیات ظاهری بینظیری که در گل پینک کلود وجود دارد، میتوان آن را در محیطهای مختلفی قرار داد. واریتههای این گل معمولا به دو شکل پاکوتاه و پابلند عرضه میشوند که هر کدام از آنها دارای کاربرد خاص خود هستند. گلهای بلند بیشتر برای زینت دادن محیطهای بیرونی استفاده میشود. همچنین واریته پا بلند به صورت شاخهای و بریده از گلفروشیها به مردم ارائه میشود که برای مناسبتهای مختلف میتوان آن را خریداری کرد.
به صورت کلی واریتههای پاکوتاه کاربرد بیشتری دارند و اکثر مردم نیز به دنبال خرید این گل هستند. گل پینک کلود پاکوتاه بیشتر برای محیطهای حاشیهای پارکها و فضای سبز کاربرد دارد. همچنین این گل برای باغچههای داخل خانهها نیز بسیار مناسب است و زیبایی خاصی به آنها میبخشد. گل ابر صورتی برای در ساخت نقشهای موزاییکی نیز نقش بسیار عمدهای دارد و باعث زیباسازی هر چه بیشتر فضا میشود. در چنین شرایطی میتوان کاشت این گیاه را به صورت یکنخواخت یا با ترکیب سایر گیاهان انجام داد.
این گل یک گل آپارتمانی هم به شمار میآید و میتوان آن را پس از کشت در گلدان به محیط خانه آورد. در برخی از موارد دیده شده است که این گیاه را در سبد گل بالکنها قرار میدهند. مسلما استفاده از این کاربرد نیز میتواند برای شما بسیار جذاب باشد. معمولا در اطراف آبنماها و فضاهای تفریحی نیز از این گل استفاده میشود که به همین علت زیبایی خاصی را در محیط مشاهده خواهید کرد. همانطور که میبینید، گل پینک کلود دارای کاربردهای متعددی است که هر کس با توجه به شرایط و نیاز خود میتواند یکی از این راهها را انتخاب کند.
گل پینک کلود پاکوتاه | گل پینک کلود پابلند |
حاشیه پارک ها و فضای سبز | زینت باغچه های بیرون از خانه |
باغچه ها و داخل خانه ها | در باغ ها |
ساخت نقش موزاییکی | تزئین حاشیه فضاهای بیرونی |
داخل سبد گل در بالکن | گل شاخه بریده |
نحوه کاشت گل پینک کلود
حال که به ارزش و اهمیت گل پینک کلود پی بردهاید، بهتر است که هر چه سریعتر برای کاشت آن اقدامات لازم را انجام دهید. برای پرورش دادن این گل حتما باید زمینههای اولیه همچون نور، خاک و رطوبت کافی مهیا باشد. در ابتدا باید زمان مناسب برای کاشت این گیاه را در نظر بگیرید. تقریبا ۸ هفته بعد از آخرین یخبندان بهترین زمان برای این کار است که معمولا در اسفندماه خواهد بود. برای رشد هر چه بهتر بذرها باید یک مخلوط پرورشدهنده بذر تهیه کنید که تمامی عناصر لازم برای رشد در آن وجود داشته باشد.
در این مرحله سینی مخصوص کشت را بردارید و مخلوط پرورشدهنده بذر را در داخل بریزید. بهتر است که این مخلوط استریل شده باشد تا تمامی قارچها و آفات احتمای نیز نابود شده باشند. بعد از اینکه ریختن مخلوط به پایان رسید، بذرها را بر روی مخلوط به صورت یکنواخت بپاشید. سپس با فشار دستان خود آنها را به آرامی به سمت پایین بفشارید. البته به یاد داشته باشید که بذرها نباید به داخل خاک فرو بروند. در واقع وجود نور برای جوانه زدن بذرها نیاز است و نباید این بذرها مدفون شوند.
در نهایت آب دادن را شروع کنید تا تمامی قسمتها به صورت یکسان از آب بهرهمند شوند. با استفاده از یک کیسه پلاستیکی سطح مخلوط را بپوشانید تا فضایی گرم و مساعد برای رشد بذرها فراهم شود. فراموش نکنید که بذرها برای رشد به دمای ۲۱ تا ۲۴ درجه سانتی گراد نیاز دارند. در صورتی که دما کمتر باشد، به احتمال زیاد جوانهزنی به تاخیر خواهد افتاد. در طول مدت جوانه زنی نیز خاک را مرطوب نگه دارید که برای این مورد باید آبیاری را بر اساس برنامه مشخص انجام دهید.
جوانهزنی بذرها چه زمانی اتفاق میافتد؟
به صورت کلی با توجه به تجربیات به دست آمده، جوانهزنی بذرها چیزی حدود ۱۰ الی ۱۵ روز طول خواهد کشید. البته شرایط نگهداری از بذرها و محیط آن نیز بسیار تاثیر گذار است و این زمان ممکن است کم یا زیاد شود. در برخی از موارد انجام جوانهزنی تا ۳ هفته نیز زمان برده است که در واریتههای مختلف نیز این تغییر زمان دیده میشود. بعد از جوانهزنی و رشد گیاه، میتوانید آن را به محیط دلخواه خود منتقل کنید.
اگر باغچه و محیط آزاد را برای کاشت گل پینک کلود انتخاب کردهاید، بهتر است که حتما از نبود یخبندان بعد از کاشت مطمئن شوید تا نتیجه کار شما از بین نرود. اگر خواستید این گل را در زمین بکارید، بهتر است که بین بوتهها فاصله ۱۰ تا ۱۵ سانتیمتری را در نظر بگیرید تا هر گیاه فضای لازم برای رشد شاخ و برگ خود را داشته باشد.
بررسی نیاز نوری گل ابری صورتی
انجام فرایند فتوسنتز در گل پینک کلود نیازمند نور مناسب است که باید آن را برای گیاه خود فراهم کنید. با توجه به بررسیهای انجام شده، این گیاه به نور کامل و آفتاب برای رشد خود نیاز دارد. از همین رو در شرایط سایه نمیتواند رشد خوبی را تجربه کند. میزان نیاز نوری این گیاه با توجه به نوع آبوهوای منطقه هم تعیین خواهد شد. به طور مثال در مناطق سردسیر باید گل شما در معرض نور مستقیم خورشید قرار بگیرد. در این حال هم نور دریافتی توسط گیاه افزایش پیدا میکند و هم سطح گیاه گرمتر میشود که تاثیر بسیار بزرگی بر روی رشد آن خواهد داشت.
برعکس همین موضوع نیز صدق میکند. در مناطق گرمسیر بهتر است که گیاه کمی در سایه نیز قرار بگیرد زیرا آفتاب سوزان با دمای بالا میتواند به بافت گیاه آسیبهای جدی وارد کند. از همین رو اگر این گل در سایه کمی قرار داشته باشد، گرمای کمتری به آن میرسد و دچار تنش آبی نخواهد شد. با در نظر گرفتن این عوامل میتوانید بهترین محیط را برای کاشت و پرورش گل پینک کلود به وجود بیاورید و از مزایای آن لذت کافی را ببرید.
هرس کردن گل پینک کلود چگونه است
یکی از اقدامات مهم که برای نگهداری از گلها باید آن را انجام دهید، هرس کردن مرتب است. در برخی از موارد گل پینک کلود نیز به هرس نیاز پیدا میکند که باید هر چه سریعتر به فکر انجام هرس اصولی باشید. در بعضی از شرایط این گیاه به صورت نامرتب رشد میکند و فرم ظاهری بدی به خود میگیرد. زیباسازی بوته گل در محیط آپارتمانی از اهمیت بیشتری برخوردار است. نکته مهم دیگر این است که با هرس کردن میتوانید به آن دست پیدا کنید، افزایش مدت زمان گلدهی در این گیاه است.
معمولا در اردیبهشت ماه گلهای زیبای این گیاه قابل مشاهده هستند و تا پاییز نیز ادامه پیدا خواهد کرد. البته این دوره با توجه به شرایط گیاه و تغذیه آن ممکن است کوتاهتر شده و در اواخر تابستان به پایان برسد. خوشبختانه با استفاده از روش هرس کردن میتوانید مدت زمان گلدهی را طولانیتر کنید و تا مدت زمان بیشتری از این گل زیبای صورتی لذت ببرید.
با گل پینک کلود حس طراوت را به خانه خود بیاورید
اگر نگاهی به خانههای شهری بیندازیم، متوجه خواهیم شد که نبود پدیدههای طبیعی در آن آزاردهنده است. استفاده از گلهایی مانند پینک کلود در خانهها یا در حیات آپارتمانها باعث میشود تا شما حس سرزنده بودن را درک کنید. این گل زیبا با نام ابر صورتی نیز شناخته میشود که در سالهای اخیر در بسیاری از خانههای ایرانی جای خود را باز کرده است. دوره گلدهی طولانی مدت این گیاه باعث میشود که در سه فصل از سال از گلهای زیبا در محیط خانه خود برخوردار شوید. با توجه به جذابیتهایی که در این گل وجود دارد، به شما نیز پیشنهاد میکنیم که در اولین فرصت آن را بکارید و از آن لذت ببرید.
آیا گل پینک کلود تنها یک رنگ دارد؟
بله، همان طور که از نام این گل زیبا پیدا است، ینک کلود گلی صورتی و بسیار لطیف میباشد که رنگ دیگری ندارد.
آیا گل پینک کلود سمی است؟
خیر؛ اما بهتر است که از دسترس کودکان و حیوانات خانگی به دور باشد تا مشکلی برایشان به وجود نیاورد.
گل پینک کلود تنها یک گونه دارد؟
خیر؛ گل پینک کلود دارای ۲ گونه پابلند و پاکوتاه است که با توجه به گونه، به عنوان گل شاخه بریده، گلدان تزئینی، پرچین و دیگر کابرد ها به کار میرود.
اکنون که با این گل زیبا آشنا شدید، نباید دیگر مقالات ما درباره گل های خاص را از دست بدهید! اگر سوالی در ذهن دارید در قسمت کامنت ها با ما به اشتراک بگذارید و این مقاله را برای دوستان خود نیز ارسال کنید.