گل یاس رازقی یکی از گل های بیرونی و آپارتمانی است که بومی جنوب آسیا است .این گل به صورت درختچه ای با قد کوتاه با برگ هایی سبز و موج دار و بدون دمبرگ می باشد . نگهداری و تکثیر آن بسیار راحت بوده که از طریق قلمه گیری در اواسط بهار است . این گل ، گیاهی همیشه سبز است که به مکانی با نور کامل خورشید و یا نیمه سایه نیاز دارد و خاک آن نباید آهک داشته باشد چرا که نسبت به خاک های آهکی حساس است و سریعا خشک می شود و برای آبیاری ، آب آن بهتر است تصفیه شده یا آب باران باشد . گل رازقی ، گیاهی گرمسیری است که نسبت به سرما حساس است و هنگام زمستان در اتاق یا گلخانه نگهداری می شود. یاس رازقی از کشورهند به اروپا برده شد و در زمان قدیم به عنوان ماه خوراکی از آن در چایی استفاده می شد. به علت عطر فوق العاده ی این گیاه که ارزشمند ترین عطر طبیعی است چرا که امکان تهیه عطر آن بصورت صنعتی وجود ندارد ، از آن برای تهیه عطر و چایی معطراستفاده می شود. از گل های رازقی می توان چای درست کرد!
به علاوه این گیاه گلدهی زیادی دارد و بوی خوش آن از فاصله دور هم قابل استشمام است و گیاهی فوق العاده برای هدیه دادن است چرا که بوی دلنشین آن مخاطب شما را حیرت زده خواهد کرد
گل های یاس رازقی بسیار معطر بوده و معمولا سه الی ۱۲ عدد گل در هر قسمت خوشه وجود دارد ، این گل ها می توانند در انواع با گلبرگ زیاد ، گلبرگ متوسط و گلبرگ با تعداد کم ظاهر شوند . نماد بسیار معطر و خوشبو بودن است که به سوسن سفید نیز معروف است.

این گیاه بسیار خوشبو است و نمیتواند آب و هوای سرد را تحمل کند اما میتوان در آب و هوای سرد آنها در گلدان را رشد داد.
چگونه از گل رازقی مراقبت کنیم؟

نحوه تکثیر گل یاس رازقی
خوابانیدن شاخه:
یکی از روش های تکثیر و پرورش گل یاس رازقی روش خوابانیدن شاخه می باشد. برای اینکار باید از شاخه های یک یا دو ساله ای که در قسمت انتهایی گلدان قرار دارد استفاده کنیم برای این منظور شاخه را از وسط خم می کنیم و در ماسه قرار می دهیم تا ریشه زایی کند. بعد از اینکه ساقه به تکثیر ریشه پرداخت آن را از گیاه مادر جدا می کنیم و در گلدان با خاک مناسب قرار می دهیم. ناگفته نماند که برای سرعت بخشیدن به عمل ریشه زایی می توانیم قبل از ریشه زایی با چاقو کمی ساقه را خراش داده و سپس در خاک قرار دهیم.
قلمه زنی:
برای قلمه زنی گل یاس رازقی باید قبل از اینکه جوانه ها در فصل بهار رویش کنند دست به کار شد به همین منظور می بایست از شاخه هایی که در گذشته سابقه ی گلدهی داشته اند استفاده کرد، برای این کار باید آنها را داخل گونی کنفی قرار دهیم و تا یک هفته هر روز به آنها آب دهیم و سپس بعد از یک هفته هر شاخه را به قسمت های 10-20 سانتی متری تقسیم می کنیم و سپس قلمه ها را در ماسه کاشته و به مدت 6 هفته هر روز به آنها آب دهیم. بعد از 6 هفته که گلدان ها در سایه بودند آن ها را به گلدان اصلی و یا باغچه ای که برای آنها در نظر گرفته ایم منتقل می کنیم.
پیوند:
گل یاس رازقی را می توان با گل یاس سفید پیوند داد و این پیوند می تواند در فصل بهار از راه پیوند شکمی و در فصل پاییز از طریق پیوند شکافی باشد.
کاربردهای گل یاس رازقی
یاس رازقی با توجه به عطر فوق العاده ای که دارد مصارف گوناگونی دارد علاوه بر کاربرد زیبایی و زینتی از کاشت این گل در مساحت های انبوه برای گرفتن عطری خاص که به هیچ وجه نمی شود به صورت صنعتی آن را ساخت استفاده می شود.
از قسمت های مختلف این گیاه به صورت های مختلف به عنوان بند آورنده شیر پستان، ضماد برای زخم های دردناک، تحلیل دهنده ورم مژه، آرام کننده خارش شدید ناشی از تاول، تب بر، رفع مشکلات آمیزشی و… استفاده می شود.
منبع: https://mag.asanteb.com..https://agronic.ir/…shermila.net..