مقالات, مقاله های آموزشی

غذاهای سنتی ایران

غذاهای سنتی ایرانی را بشناسید

سفره های منازل ما ایرانی ها در هر زمانی برای میهمانان خود پهن و گسترده است. مردم ایران سفره ای با انواع و اقسام خوراکی ها برای اعضای منزل و مهمانان فراهم می کنند.
زمان تقریبی مطالعه :16 دقیقه
جزییات نخستین جشنواره سفره ایرانی در رامسر - ایسنا

لیست غذاهای سنتی ایرانی : کشورمان ایران سفری ای است گسترده که با انواع و اقسام خوراکی های خوشمزه و خوش رنگ رنگامیزی شده است. هر گوشه از این خاک آداب و رسوم گوناگون، آب و هوا و محصولات متنوع و شیوه زندگی منحصربه فرد خود را دارد. بنابراین با وجود چنین تنوع و گستردگی باید انتظار وجود غذاهای مختلف با دستورپخت های خاص و ویژه را داشته باشیم. آنچه از گذشته و سنت نیاکانمان باقی مانده سراسر رنگ و زیبایی و مهر است. پیروی از شیوه آنان و خوردن غذاهایی که آن ها استفاده می کردند حس نزدیکی خوشایندی با گذشته را در ما ایجاد و قبل هایمان را به عزیزانمان نزدیک تر می کند.

بنابراین و با نظر به آنچه گفته شد قصد داریم در این مقاله به معرفی برخی از این غذاهای سنتی و اصیل و در عین حال خوش طعم و دوست داشتنی بپردازیم. برای کامل شدن این لیست به کمک شما نیاز داریم.

سفره ایرانی

به هر نقطه ای از ایران که سفر کنید، آداب و رسوم گوناگون، آب و هوا و محصولات متنوع و شیوه زندگی منحصربه فرد خود را دارد. مردم این سرزمین برای خود غذاهای متنوع و خوشمزه ای دارند.  امروز 24 مهر روز جهانی غذا است با شعار رفتار ما آینده ما را می سازد. هر سال حدود ۱۵۰ کشور جهان روز جهانی غذا را برای توجه جهانی به سایه سیاه فقر و گرسنگی گرامی می‌دارند. در این روز، سازمان‌های بین‌المللی، برای برقراری روابط در زمینه کشاورزی و زمینه سازی برای جلوگیری از فقر و گرسنگی و نابودی محیط زیست، تلاش می‌کنند. روز جهانی غذا روز همدردی با گرسنگانی است که از ساده‌ترین نیاز زندگی، یعنی غذا محروم هستند.

روز جهانی غذا به طور گسترده توسط بسیاری از سازمان‌های مرتبط با امنیت غذایی، از جمله برنامه جهانی غذا و صندوق بین‌المللی توسعه کشاورزی، جشن گرفته می‌شود.

 روز جهانی غذا روز همدردی با گرسنگانی است که از ساده‌ترین نیاز زندگی، یعنی غذا محروم هستند.

 سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد را فائو می گویند. فائو یک سازمان تخصصی وابسته به سازمان ملل است که در سال ۱۹۴۵ تاسیس شد. این سازمان بین‌المللی در زمینهٔ توسعهٔ کشاورزی فعالیت دارد. سازمان فائو در سال ۱۹۴۵ توسط ۴۴ کشور عضو سازمان ملل متحد تأسیس شد. این سازمان از مرکز فائو و از طریق شبکه جهانی بالغ بر حدود نود اداره برای گسترش و مدرنیزه کردن کشاورزی، جنگلداری، شیلات و تأمین غذای مناسب برای همگان، به کشورهای در حال توسعه کمک می‌کند. هدف این سازمان، بالا بردن سطح زندگی و بهبود تغذیه مردم جهان، توزیع مناسب مواد غذایی در مناطق گوناگون جهان و ایجاد امنیت غذایی است. مبارزه با سوءتغذیه با ارائه اطلاعات لازم به کشورهای مختلف؛ از دیگر اهداف فائو است که بازدهی کشاورزی و سطح تغذیه در جهان را افزایش داده‌است. مقر این سازمان واقع در شهر رم در کشور ایتالیا است.
در این مطلب می خواهیم طرز تهیه تعدادی از غذاهای سنتی و اصیل ایرانی را که بسیار خوشمزه و پرطرفدار می باشد را برایتان بگوییم:

دیزی سنگی

دیزی سنگی غذای سنتی پرطرفدار

یکی از غذاهای سنتی ایرانی، دیزی سنگی می باشد.برای تهیه این غذای سنتی و اصیل ایرانی باید فوت و فن هایی را راعایت کرد. برای تهیه دیزی سنگی از نخود و لوبیا و گوشت گوسفندی و گوجه فرنگی و پیاز و سیر و سیب زمینی و رب گوجه فرنگی و فلفل سبز و نمک و آبلیمو و فلفل و زردچوبه استفاده می شود.این غذا، از غذاهی مفید و مقوی ایرانی می باشد.

مواد لازم:
گوشت گوسفندی بدون استخوان و چربی : نیم کیلوگرم
نخود و لوبیا سفید : یک لیوان
گوجه فرنگی : سه عدد
پیاز : دو عدد
سیر : سه حبه
سیب زمینی : ۵ عدد
رب گوجه فرنگی : یک قاشق غذاخوری
فلفل سبز : سه عدد
نمک : به مقدار لازم
آبلیمو : به مقدار لازم
فلفل : به مقدار لازم
زردچوبه : به مقدار لازم

 پخت دیزی طولانی است بنابراین باید آن را با آب زیادی بپزید و بهتر است در اوایل پخت دیزی به اندازه کافی آب درون قابلمه بریزید. همچنین در طرز تهیه دیزی سنگی به جای چربی گوشت می توانید از دنبه استفاده کنید.

 طرز تهیه: برای تهیه این غذای خوشمزه بهتر است از ظروف سنگی استفاده کنید. برای پخت دیزی سنگی ابتدا نخود و لوبیا را از شب قبل در مقداری آب خیس کنید. گوشت را به همراه نخود و لوبیا و یک عدد پیاز و سیر و گوجه فرنگی هایی که پوست آن ها را گرفته اید و مقداری زردچوبه درون ظرف مخصوص دیزی و یا قابلمه ای مناسب بریزید و مقداری آب به این مواد اضافه کنید و شعله گاز را زیاد کنید تا آب به دمای جوش برسد سپس حرارت گاز را کم کنید تا مواد دیزی روی شعله ملایم گاز پخته شوند.

بعد از گذشت یک ساعت و نیم از پخت مواد فلفل سبز ها را به دیزی  اضافه کنید و بعد از گذشت یک ساعت از اضافه کردن فلفل ها، سیب زمینی را به دیزی اضافه کنید و پیازی را که در اوایل پخت به دیزی اضافه کرده اید از درون ظرف خارج کنید سپس چربی گوشت را هم از درون قابلمه بیرون آورید و به همراه یک عدد پیاز چربی را بکوبید سپس مخلوط چربی و پیاز را درون دیزی بریزید.

در مرحله آخر طرز تهیه دیزی سنگی بعد از اینکه گوشت و حبوبات پخته و نرم شدند نمک و فلفل سیاه را به دیزی بیفزایید سپس رب را درون روغن تفت دهید و به دیزی اضافه کنید و اجازه دهید تا دیزی سنگی روی حرارت ملایم شعله گاز پخته شود و جا بیفتد.

 نکاتی که در تهیه دیزی باید توجه کنید این است که پخت دیزی طولانی است بنابراین باید آن را با آب زیادی بپزید و بهتر است در اوایل پخت دیزی به اندازه کافی آب درون قابلمه بریزید. همچنین در طرز تهیه دیزی سنگی به جای چربی گوشت می توانید از دنبه استفاده کنید.

توجه داشته باشید که نمک و فلفل دیزی را نباید از همون ابتدای پخت به دیزی اضافه کنید زیرا نمک و فلفل باعث دیرپز شدن دیزی می شوند.

اگر دوست داشتید دیزی سنگی را درون ظرف های مخصوص بپزید بهتر است برای پخت بهتر از شعله پخش کن استفاده کنید تا دیزی بهتر جا بیفتد و پخته شود.

در صورت تمایل آبلیمو را در زمان سرو دیزی به آن اضافه کنید در غیر این صورت اگر آبلیمو در زمان پخت دیزی به آن اضافه شود در اثر جوشیدن دیزی تلخ می شود.

رشته پلو

رشته پلو،پلوی خوشمزه و لذیذ ایرانی

رشته پلو، یکی از غذاهای محلی و قدیمی ایرانی است که کمتر کسی پیدا می‌شود که آن را دوست نداشته باشد.برخی از افراد این غذای خوشمزه را در شب یلدا و یا شب چهارشنبه سوری و یا در روز اول عید  تهیه می کنند.آنها در روز اول عید رشته پلو درست می کنند با این عقیده که رشته کار و زندگی دست افراد بیاید. یک ضرب المثل قدیمی وجود دارد که اگر اول سال رشته پلو خوردی، کل سال رشته امور دستته.

رشته‌پلو، غذای محلی مشهد، استان اردبیل و کرمانشاه است؛ اما در شهرهای دیگر ایران هم به شیوه‌های مختلف طبخ و سرو می‌شود. طرز تهیه رشته پلو بسیار ساده و کم هزینه است. برای تهیه این غذای خوشمزه تنها به برنج و رشته پلویی نیاز دارید. رشته پلویی که در کارخانه بوداده می‌شود، شبیه به رشته آش و کمی نازک‌تر از آن است؛ اما به‌دلیل داشتن سبوس بیشتر، رنگ تیره‌تری دارد.

مواد لازم برای تهیه رشته پلو:
 ۲ پیمانه برنج
 ۱۰۰ گرم رشته پلویی
روغن، زردچوبه و نمک به مقدار لازم
یک عدد پیاز بزرگ پوست کنده و خلالی خرد شده
نصف پیمانه کشمش از قبل خیس شده
۱۰ عدد خرمای بدون هسته و از وسط نصف شده
نصف قاشق چای‌خوری زعفران دم‌کرده
یک عدد نان لواش، سنگک یا تافتون    
نصف قاشق چای‌خوری دارچین

  برای تهیه این غذای خوشمزه باید نکاتی را رعایت کنید. در برخی طرز تهیه‌ها، کشمش، خرما و پیاز را از قبل تفت می‌دهند و آن‌ها را در حین دم کشیدن برنج در قابلمه می‌ریزند تا با هم دم بکشند.رشته پلو در برخی شهرها بدون کشمش و خرما و همراه با خورش قیمه و قرمه سبزی سرو می‌شود.

طرز تهیه: برای تهیه این غذای خوشمزه ، برنج را بشویید و از دو ساعت قبل در مقداری آب و یک قاشق غذاخوری سر خالی نمک، خیس کنید.سپس نصف یک قابلمه متوسط را با آب پر کنید و روی حرارت متوسط گاز بگذارید تا به جوش آید. سپس یک قاشق غذاخوری سر خالی نمک در قابلمه بریزید. آب برنج را خالی کنید و برنج را در قابلمه بریزید. در این مرحله آب از جوش می‌افتد. شعله گاز را کم نکنید و اجازه دهید تا آب دوباره به جوش آید.

در پنج دقیقه آخر پخت برنج، قبل از آبکش کردن، رشته‌های پلویی را با دست به سه قسمت تقسیم کنید و در قابلمه برنج بریزید. برنج و رشته پلویی را هم بزنید تا به هم نچسبند. پس از پنج دقیقه، یک دانه برنج را بین دو انگشت فشار دهید و اگر اطراف آن نرم و مغز آن کمی سفت بود، برنج و رشته را آبکش کنید. یک دانه برنج را بچشید و اگر احساس کردید که شور است، کمی آب روی برنج داخل آبکش بریزید تا نمک آن متعادل شود.

قابلمه را روی شعله متوسط گاز قرار دهید و سه تا چهار قاشق غذاخوری روغن مایع یا زیتون در آن بریزید. برای ته‌دیگ از نان لواش، سنگک یا تافتون استفاده کنید. نان را به‌اندازه کف قابلمه برش بزنید و در کف قابلمه قرار دهید. برنج و رشته را در قابلمه بریزید و اجازه دهید تا رشته پلو برای ۴۵ دقیقه تا یک ساعت به‌خوبی دم بکشد. برای بهتر دم کشیدن برنج، از دم‌کنی استفاده کنید. در ۱۵ دقیقه آخر، زعفران دم‌کرده را با مقداری روغن یا کره ترکیب کنید و روی پلو بریزید.

در چند دقیقه آخر دم کشیدن برنج، زعفران دم‌کرده را با روغن یا کره مخلوط کنید و روی رشته پلو بریزید. در حین دم کشیدن برنج، مقداری روغن داخل ماهیتابه بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا داغ شود. سپس پیازهای خلالی خرد شده را در روغن تفت دهید تا طلایی شوند. در ادامه به پیازها زردچوبه و دارچین اضافه کنید و مواد را کمی با هم تفت دهید تا بوی ادویه‌ها دربیاید.

کشمش‌های خیس شده را آبکش کنید و کنار بگذارید تا خشک شوند. سپس کشمش‌ها و خرماهای بدون هسته را به پیازها در تابه اضافه کنید و آن‌ها را تفت دهید تا نرم شوند. تابه را از روی حرارت بردارید.

 برای تهیه این غذای خوشمزه باید نکاتی را رعایت کنید. در برخی طرز تهیه‌ها، کشمش، خرما و پیاز را از قبل تفت می‌دهند و آن‌ها را در حین دم کشیدن برنج در قابلمه می‌ریزند تا با هم دم بکشند.رشته پلو در برخی شهرها بدون کشمش و خرما و همراه با خورش قیمه و قرمه سبزی سرو می‌شود.

رشته پلو را با گوشت چرخ‌کرده قلقلی، گوشت بوقلمون، ماهی دودی و حتی بدون گوشت و به‌صورت رشته پلو با عدس هم درست می‌کنند. در برخی شهرهای ایران، رشته پلو را با مرغ و بادمجان سرخ کرده سرو می‌کنند.

کوفته تبریزی

کوفته تبریزی

یکی دیگر از غذاهای سنتی لذیذ و پرطرفدار ایرانی ،کوفته تبریزی می باشد. همانطور که از نام این غذا پیداست، کوفته تبریزی متعلق به شهر تبریز می باشد، اما از آنجایی که غذای بسیار لذیذ و خوشمزه می باشد، مورد توجه اکثر ایرانی ها قرار گرفته است و تقریبا در تمام شهرهای ایرانی پخته می شود. کوفته تبریزی یک وعده غذایی کامل است و می توانید به همراه نان تازه و سبزی خوردن میل کنید.

مواد لازم کوفته تبریزی اصل:
پیاز ۱ عدد
لپه ۱ لیوان
برنج ۱ لیوان
تخم مرغ ۲ عدد
تره و مرزه به اندازه کافی
زعفران ۱ قاشق غذاخوری
 پیاز داغ ۳ قاشق غذاخوری
گوشت چرخ کرده ۱ کیلوگرم
آرد نخودچی ۲ قاشق غذاخوری
سبزی کوفته ۵ قاشق غذاخوری
آلو ، زرشک و گردو به اندازه کافی
رب گوجه فرنگی ۳ قاشق غذاخوری
تخم مرغ آبپز به تعداد کوفته ها (دلخواه)
 نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی

طرز تهیه: برای تهیه کوفته تبریزی ابتدا سبزی آن ر ا آماده کنید.توجه داشته باشید که سبزی های کوفته تبریزی جعفری،مرزه،ترخون،نعناع و گشنیز هستند،که نعناع را از همه کم تر استفاده می کنیم تا تلخ نشود.که از قبل آن ها را پاک می کنیم و می شوییم و روی تخته ساطوری می کنیم و بسته بندی می کنیم تا هر زمان تمایل به درست کردن این غذا لذیذ داشتیم نگران نداشتن سبزی آن نباشیم.

 بعد از اینکه سبزی آن را آماده کردید به سراغ لپه می رویم. برای این منظور لپه را از شب قبل در کاسه ای پر از آب می ریزیم و ۲ تا ۳ بار آب آن را بیرون می ریزیم و دوباره  پر می کنیم تا خیس بخورد و نفخ آن از بین برود. سپس لپه را در قابلمه ای کوچک می ریزیم و روی آن آب می گیریم و حرارت را ملایم می کنیم تا نیم پز شود و آن وقت با آب سرد آبکش می کنیم و کنار می گذاریم.

 در مرحله ی بعدی برنج را آماده  می کنیم. در قابلمه ای کوچک آب می ریزیم و کمی نمک به آن اضافه می کنیم و حرارت را زیاد می کنیم تا آب زود به جوش بیاید و آنگاه برنج را می شوییم و داخل آب در حال جوش می ریزیم و پس از اینکه کمی دندان گیر بود آبکش می کنیم و لپه و برنج نیم پز را با گوشت کوب می زنیم تا نیم کوب شوند نه کاملا له شوند.

 بعد از پختن برنج ؛ اگر تمایل به استفاده از تخم مرغ در کوفته تبریزی را داشتید، آن را آبپز کنید. برای این کار در قابلمه ای آب می ریزیم و تخم مرغ ها را در پلاستیک فریزر می گذاریم و گره می زنیم و داخل آب قرار می دهیم تا کاملا پخته و آبپز شوند و پوست آن ها را می گیریم.

 سپس سس کوفته را تهیه می کنیم. در یک قابلمه یا تابه بزرگ ۴ لیوان آب می ریزیم و روی حرارت کم قرار می دهیم و پیاز داغ ،رب گوجه فرنگی ،مرزه ،تره ،دارچین،نمک و فلفل را داخل قابلمه می ریزیم و حرارت را زیاد می کنیم تا آب بجوش بیاید،سپس حرارت را کم می کنیم تا سس به آرامی آماده استفاده شود.

  نکاتی که در تهیه این غذا باید توجه داشت این است که لپه و برنج نیم پز شوند و نباید کاملا مغز پخت شود وگرنه مواد شل و باعث وا رفتن کوفته می شود. همچنین گوشتی انتخاب کنید که از ترکیب گوسفندی و گوساله باشد و نباید خیلی چرب باشد.برای اینکه در گوشت چسبندگی ایجاد کنید، گوشت را دوبار چرخ کنید. میزان سس نباید خیلی زیاد و نه خیلی کم باشد کوفته از نیمه بیشتر باید در سس باشند.

 در مرحله ی بعدی کوفته را آماده می کنیم.برای این کار پیاز را پوست می گیریم و می شوییم و رنده ریز می کنیم و آب آن را کاملا می گیریم و با گوشت مخلوط می کنیم و فلفل سیاه،نمک،آرد نخودچی و زردچوبه را روی آن می ریزیم و ۳ دقیقه خوب ورز می دهیم و لپه و برنج نیم کوب شده را اضافه می کنیم و دوباره  ۵ دقیقه ورز می دهیم.نکته ای که اهمیت فراونی در آماده کردن کوفته دارد، ورز دادن است تا مواد کاملا به خورد هم برود و طعم آن بهتر می شود.سبزی کوفته را که از قبل آماده کرده ایم را اضافه می کنیم و ورز می دهیم و در آخر تخم مرغ ها را در پیاله ای می شکنیم و اضافه می کنیم و مجددا ورز می دهیم تا به راحتی بتوانیم ی گلوله گرد با آن درست کنیم.

سپس از مواد به اندازه یک لیمو بزرگ از مایه کوفته بر می داریم و یک دایره با کف دو دست درست می کنیم و وسط آن را گود می کنیم و یک عدد تخم مرغ کامل و آلو و گردو و زرشک را داخل آن قرار می دهیم (هر کدام از مواد را تمایل نداشتید می توانید از داخل کوفته حذف کنید)و به صورت یک دایره گرد می کنیم.تمامی کوفته ها را به این صورت آماده می کنیم و در قابلمه ای که سس در حال آماده شدن است می چینیم.

و بعد حرارت باید کم یا ملایم باشدچون اگر زمانی که سس در حال قل زدن باشد کوفته ها را در آن بگذاریم ممکن است کوفته ها از هم باز شوند. توجه داشته باشدی که در  ۵ الی ۱۰ دقیقه اول که کوفته ها را می چینیم اصلا درب قابلمه را نمی گذاریم و تا یک ربع اصلا به آن ها دست نمی زنیم چون ممکن است ترک بخورند و ۳۰ دقیقه از زمانی که کوفته ها را در سس چیدیم گذشت آن ها را آرام جابه جا می کنیم و بر می گردانیم. توجه داشته باشید که این کار را آرام انجام می دهیم و از ابتدا تا انتهای پخت کوفته ها درب قابلمه را نصفه می گذاریم تا حدودا ۱ ساعت بعد که کوفته ها آماده می شوند. کوفته های اماده شده را در ظرف می کشیم و با زرشک گردو تزئین می کنیم و با نان سرو می کنیم.

 نکاتی که در تهیه این غذا باید توجه داشت این است که لپه و برنج نیم پز شوند و نباید کاملا مغز پخت شود وگرنه مواد شل و باعث وا رفتن کوفته می شود. همچنین گوشتی انتخاب کنید که از ترکیب گوسفندی و گوساله باشد و نباید خیلی چرب باشد.برای اینکه در گوشت چسبندگی ایجاد کنید، گوشت را دوبار چرخ کنید. میزان سس نباید خیلی زیاد و نه خیلی کم باشد کوفته از نیمه بیشتر باید در سس باشند.همچنین اضافه کردن آرد و تخم مرغ مانع متلاشی شدن کوفته می شود.

قورمه سبزی

قورمه سبزی از آن نام های آشنای همه ما ایرانیان است غذای سنتی ایرانی و در عین حال خشوشمزه و همه پسند. غذایی که از کودکی با آن انس گرفته ایم و در لیست علاقه مندی هایمان قرار گرفته. به ویژه اگر دست پخت بی نظیر و خاص مادر بزرگ مان باشد. این غذای جذاب و سنتی از ترکیب گوشت گوساله، لوبیا و سبزی مخصوص و لیمو امانی تهیه می شود.

که البته فوت کوزه گری در ترکیب سبزی های مورد استفاده است و همین طور کمی تجربه که مادرها و مادر بزرگ ها به خوبی از عهده پخت ان برمی آیند (اگر میخواهید نکات و فوت و فن قورمه سبزی رو یاد بگیرید جالب است بدانید به میمنت وجود چنین غذای خوشمزه ای در فرهنگ ما یک روز ویژه را با این نام نامگداری کرده اند. اولین شنبه از ماه آذر هرسال خورشیدی را روز جهانی قورمه سبزی می نامند.

لیست محبوب ترین غذاهای ایرانی - قورمه سبزی

انواع آشها از غذاهای سنتی ایرانی

آش یکی دیگر از اعضای اصلی لیست غذای ایرانی سنتی مااست. چرا که غذایی اصیل و سنتی بوده و از گذشته های دور در انواع مجالس و مناسبت های مختلف مانند بدرقه مسافر و عروسی و… تهیه می شده است. این غذا انواع مختلفی دارد و در مناطق گوناگون کشور با توجه به سبزیجات و مواد موجود در آن بخش و متناسب با سلیقه خانم های خانه دار به شیوه های مختلف و طعم های متفاوت تهیه می شود.

از جمله: آش دوغ، آش بلغور، آش ترش، آش شعله قلمکار، آش ماست، اش رشته و… یک نکته جالب توجه در خصوص آش وجود دارد و اون این است که خانم ها خیلی بیشتر از آقایان این نوع غذا را دوست دارند به نظر شما دلیل این موضوع چیست؟

آش پرطرفدارترین غذای ایرانی

باقالی پلو غذای مجلسی سنتی ایرانی

یکی از انواع پلوهای خوشمزه و سنتی که بیش تر مجلسی است باقالی پلو می باشد. این غذا از ترکیب برنج و سبزی و باقالی پخته می شود که اگر باقالی و سبزی تازه باسیند طعم بهتری هم خواهد داشت. باقالی پلو را می توان در کنار مرغ یا گوشت ماهیچه و گردن سرو کرد که ما ایرانی ها بیشتر عاشق باقالی پلو با ماهیچه هستیم.

درضمن در مطلبی جدا غذای مجلسی را برای شما لیست کردیم که میتوانید برای انواع مهمانی و دورهمی ها درست کنید.

باقالی پلو غذای سنتی ایرانی

کباب کوبیده غذای معروف سنتی

انواع کباب از گذشته مخصوص سفره های ایرانی بوده است و طرفداران پرشماری هم بین ایرانیان دارد. به طوری که امروزه تا حدودی به یک جاذبه توریستی تبدیل شده و بسیاری از توریست های خارجی مشتاق امتحان انواع کباب های خوشمزه ایرانی هستند.

کباب کوبیده هم با توجه به طعم لذیذ و عامه پسندش همواره عضو ثابتی در انواع مجالس ما ایرانی ها بوده است. و این غذای سنتی و اصیل ایرانی طرفداران بسیار داشته و طعم خاص و خوشمزه ای هم دارد. و به حق عضو ثابت سفره های ما ایرانیان شده است. این کباب رو میشه هم با گوشت قرمز و هم با گوشت سفید درست کرد که من خودم هر دو مدل رو درست کردم فوق العاده شده.

اگر دوست دارید یک طرز تهیه کوبیده خوشمزه و خانگی ولی با طعم بیرون داشته باشید حتما آموزش ما رو که با ویدیو برای شما قرار دادیم رو مشاهده کنید. در ضمن اگر رژیم دارید و نمیتونید از گوشت قرمز استفاده کنید آموزش پخت کباب کوبیده مرغ رو ببنید.

کوبیده غذای سنتی و توریستی

زرشک پلو با مرغ غذای سنتی مهمانی ها

این غذای سنتی و در عین حال پرکاربرد که هم می تواند در مهمانی ها و هم در مواقع معمولی استفاده شود بسیار خوشمزه و باب طبع انواع سلیقه ها می باشد. روش پخت آن که حتما به آن آشنایی دارید  عبارت اند از پختن و سپس سرخ کردن مرغ ها و سپس برنج و استفاده از زرشک و زعفران و خلال پسته و بادام برای تزیین.

اگر به دنبال غذاهای برنجی (چلو و پلو) هستید حتما این مطلب رو مطالعه کنید.

غذاهای برنجی - زرشک پلو با مرغ

ماهی شکم پر جنوبی

این غذا که اصالت جنوبی دارد یک غذای سنتی و خوش طعم و جذاب است. دستور پخت ویژه آن سبب طعم عالی می شود. چراکه از انواع سبزی های معطر ماننند شنبلیله و گشنیز برای طعم دار کردن آن استفاده می شود. و ماهی مورد استفاده نیز اغلب ماهی صبور می باشد و البته چاشنی اصلی آن هم تمر هندی است. مواد مختلف را درون شکم ماهی پاک شده ریخته و آن را در فر می پزند. این غذا به قدری عطر خوبی دارد که حتی افراد فراری از بوی ماهی هم با امتحان آن نظرشان را تغییر می دهند.

غذای مجلسی جنوبی ماهی شکم پر

ته چین غذای سنتی لاکچری تور

این غذای پرطرفدار ایرانی در مهمانی ها به عنوان غذایی خوشمزه مورد استفاده قرارمی گیرد. و از گذشته ایرانیان برای میزبانی از مهمان این غذای خوش رنگ و زیبا را انتخاب کردند. ته چین ترکیبی از برنج زعفرانی به همراه کمی ماست و گوشت مرغ یا گوشت قرمز که به صورت لایه لایه با برنج چیده می شود است. ته چین قالبی می تواند در مهمانی های مختلف سفره شما را زیباتر کند.

در سایت گل من و تو دو مدل ته چین خوشمزه براتون آماده کردیم که میتونید مشاهده کنید : ته چین دو رنگ ماهی و ته چین کبابی

پرطرفدارترین غذاهای ایرانی و ته چین

خورش قیمه لپه قدیمی اصیل

این خورشت اصیل و سنتی  ایرانی از گذشته در انواع مهمانی ها و مجالس سرو می شده و امروزه هم که پای ثابت نذری های ماه محرم ایرانیان است. خورشتی خوشمزه که بسیار پرکاربرد هم هست. هم می تواند برای یک ناهار خانوادگی و هم جمع های دوستانه گزینه خوبی باشد.

می توان این خورشت را به همراه سیب زمینی یا بادمجان سرخ شده، در کنار برنج ایرانی خوشمزه برای یک مهمانی ساده سرو کرد. حتما نکات پخت قیمه رو مطالعه کنید.

خورش قیمه بادمجان

غذای سنتی لاکچری خورشت فسنجان

 فسنجان  خورشتی سنتی است که با اصالت شمالی خود و طعم ویژه و مخصوصی ای که دارد که می تواند باب میل اکثر افراد باشد. در تهیه این خورشت از رب انار و گردو خرد شده استفاده می شود. و گوشت مورد استفاده هم می تواند گوشت گوساله چرخ شده یا تکه های مرغ باشد. هر دو مورد طعم لذیذ و فوق العاده ای دارند. چرا لاکچری؟ چون هم موادی استفاده میشه گرون قیمته و هم اینکه مراحل درست کردن حساسی داره تا خوب روغن بندازه

خورشت فسنجان پرطرفدارترین غذای ایرانی

رشته پلو سنتی ترین غذای ایرانی

رشته پلو از جمله غذاهای سنتی و قدیمی ایرانی است که در گذشته به عنوان شام شب عید تهیه می شده. و الان هم می تواند یک پیشنهاد سنتی برای علاقه مندان به سنت و غذاهای خوشمزه ایرانی هستند باشد. رشته پلو را می توان به همراه کشمش و پیاز داغ و یا گوشت قلقلی سرو کرد. در برخی از استان های کشور رشته پلو را با یک نوع قیمه هم سرو میکنند که فوق العاده خوشمزه هست درضمن روغن مورد استفاده هنگام سرو این غذا باید حیوانی باشه تا طعم اصیل اریانی رو داشته باشه

رشته پلو غذای سنتی ایرانی

انواع دلمه اصیل ایرانی

دلمه غذای سنتی و اصیل ایرانی است که طعم متفاوت و خوشایندی داشته و مورد قبول انواع طبع هااست. این غذا را می توان به شیوه های مختلف و با انواع مواد تهیه کرد.

از جمله دلمه برگ مو، دلمه گوجه فرنگی، ولمه بادمجان و دلمه فلفل دلمه ای، دلمه کلم و دلمه پیاز. مواد تشکیل دهنده تمام انواع دلمه اغلب برنج و گوشت و انواع سبزیجات معطر است. البته این غذا به زمان و دقت زیادی برای پخت هم نیاز دارد و بهتر است روزهای تعطیل و ایامی که در خانه هستید را به پخت این غذای خوشمزه اختصاص دهید. در یک آموزش به شما طرز تهیه دلمه کلم و طرز تهیه دلمه مو رولی رو آموزش دادیم.

دلمه غذای پرطرفدار ایرانی

لوبیا پلو غذای ایرانی با برنج

لوبیا پلو غذای اصیل ایرانی است که طرفداران بسیاری هم دارد. این غذا در زمان نسبتا کم و بسیار ساده و آسان تهیه می شود اما با این وجود طعمی فوق العاده و دوست داشتنی دارد. و بسیاری افراد طرفداران عاشق آن هستند. عطر و طعم لوبیا به همراه برنج ترکیب بسیار جذابی می سازد که برای اکثر افراد مطلوب و خواستنی است.

آلبالو پلو غذای ایرانی سنتی رنگی

آلبالو پلو به عنوان یک غذای سنتی و اصیل  گزینه ای رنگارنگ و زیبا برای مهمانی های شما می باشد. این غذا که از ترکیب برنج و آلبالو با گوشت چرخ کرده قلقلی و یا تکه های مرغ پخته می شود، ترکیب زیبا و رنگینی به سفره شما می دهد.

آلبالو پلو را در فصل تابستان که آلبالو های تازه در بازار وجود دارد می پزند. و البته در فصل زمستان هم می توان آن را به وسیله مربای آلبالو و یا آلبالو های تابستانه که در فریزر نگه داری شده اند تهیه کرد. به طور کلی آلبالو پلو را می توان ملس یا شیرین طبخ کرد که بسته به سلیقه شما دارد.

آلبالو پلو با مرغ غذای مجلسی

اشکنه از غذاهای سنتی فصول سرد

اشکنه یک غذای سنتی و قدیمی ایرانی است که  می تواند گزینه مناسبی برای یک روز سرد زمستانی باشد. برای پخت آن به سیب زمینی، پیاز، آرد، شنبلیله ، تخم مرغ نمک وفلفل و زرچوبه احتیاج داریم، اول پیازها را خرد کرده با روغن سرخ می کنیم و زردچوبه و شنبلیله را به آن اضافه می نماییم.

سپس در ظرفی آرد را با آب مخلوط کرده و به مواد اضافه می کنیم و بعد مقدری آب را به ترکیب اضافه می کنیم. حدودا تا نصف ظرف کافی است. حالا سیب زمینی هارا خرد کرده درون مواد می ریزیم.

در انتها هم که تا مواد خوب جا افتاد چند عدد تخم مرغ را به مواد اضافه کرده خوب هم می زنیم تا مخلوط شود. اشکنه ما آ ماده است! که البته ممکن است در مناطق مختلف کشورمان با تفاوت هایی در دستور پخت بالا نیز طبخ شود. (یک آموزش خوب از اشکنه گوجه فرنگی داریم که حتما توی خونه درست کنید)

اشکنه از غذاهای سنتی ایرانی

قیمه نثار از غذاهای سنتی قزوین

قیمه نثار یک غذای سنتی و به شدت محبوب و متداول در مهمانی های خانواده های قزوینی است که قصد داریم روش پخت آن  را به طور مختصر با شما در میان بگذاریم.

برای پخت این غذا به گوشت گوساله یا گوسفندی که در ابعاد ریز و خورشتی خرد شده اند، برنج، خلال پسته و بادام، زرشک، خلال های پوست نارنج یا پرتقال،  پیاز و کمی کره  احتیاج داریم.

ابتدا گوشت هارا به همراه پیاز تفت داده و با افزودن آب کم به خوبی می پزیم. برنج را هم در آب جوش پخته و آبکش کرده و سپس اجازه می دهیم تا خوب دم بکشد. حالا خلال پسته و بادام و زرشک را با کره تفت می دهیم.

پوست پرتقال را چندبار می جوشانیم و آب آن را عوض می کنیم تا تلخی آن گرفته شود و به سایر مواد آجیلی اضافه می کنیم. در انتها غذا را به صورت لایه لایه سرو می کنیم. یک لایه برنج، سپس گوشت پخته شده و دوباره برنج و در انتها با خلال پسته و بادام وپرتقال و زرشک آن را تزیین می کنیم.

طرز تهیه قیمه نثار قزوین + 6 مدل تزئین قیمه نثار

ما در منطقه خود چه غذای سنتی دارید که میتونه در لیست بهترین غذاهای سنتی ایرانی قرار بگیره؟ حتما در بخش دیدگاه برای ما بنویسید تا به مرور این لیست را کاملتر کنیم.

اقتباس:تبیان
تدوین:مینو غفوری ساداتیه
تلفن:09308743868

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شش − 4 =