مقالات, مقاله های آموزشی

شگفتی های گوش

قدیمی‌ها می‌گویند انسان وقتی قدر داشته هایش را می‌داند که آن‌ها را از دست بدهد. بسیاری از ما نیز نمی‌دانیم که گوش هایمان چه توانمندی‌های فوق العاده‌ای دارند. شنیدن، تجربیاتی که انسان در طول زندگی پشت سر می‌گذارد را بهبود می‌دهد چراکه گوش انسان در اصل طراحی شده تا درک و تفسیر صدا‌ها را ممکن کند.

به همین بهانه بر آن شدیم تا حقایقی جالب در مورد گوش انسان را با شما در میان بگذاریم.

۱- گوش انسان قابلیت شنیدن اصواتی با طول موج ۲۰ تا ۲۰ هزار هرتز را دارد.

۲- گوش میانی ابعادی به اندازه پاک کن سر مداد دارد و بسیار کوچک است.

۳- گوش انسان قابلیت خود پاکسازی دارد؛ به این معنی که نیازی به پاک کردن آن ندارید و خودش این کار را انجام می‌دهد. با این حال، اما تجمع جرم در گوش‌ها نیاز به پاکسازی دارد و باید برای این کار به پزشک مراجعه شود.

۴- جرم گوش از آن در برابر گرد و غبار و آلودگی محافظت می‌کند.

آناتومی گوش انسان - تاراطب مهر نماینده رسمی فروش سمعک ریساند دانمارک
۵- ریزترین استخوان‌های بدن در گوش میانی قرار دارند که به ترتیب استخوان رکابی، استخوان سندانی و استخوان مالئوس خوانده می‌شوند.

۶- سخت‌ترین استخوان در بدن انسان استخوان گیجگاهی نام دارد که در طرفین جمجمه قرار دارد و دستگاه شنوایی-تعادلی بدن را نیز در بر می‌گیرد.

۷- استخوان‌های رکابی، سندانی و مالئوس در کنار هم ابعادی برابر با یک سکه دارند.

۸- قرار گرفتن گوش انسان در معرض صدا‌های بلند (۸۵ دسیبل یا بالاتر) میتواند آسیب همیشگی به شنوایی انسان وارد کند.

۹- رشد گوش بیرونی در سرتاسر عمر انسان ادامه دارد و این فرایند هیچگاه متوقف نمی‌شود.

۱۰- توانایی انسان برای شنیدن به مو‌های ریزی وابسته است که در اعماق گوش قرار دارند و بدون این مو‌های ریز انسان قادر به شنیدن نیست.

۱۱- گوش انسان ۲۰ هزار سلول مویی را در خود جای داده است.

۱۲- امواج صوتی با سرعتی بالغ بر ۱۲۳۲ کیلومتر بر ساعت حرکت می‌کنند.

۱۳- فرایند شنیدن صدا‌های محیط توسط گوش انسان هیچگاه متوقف نمی‌شود و حتی در طول خواب نیز ادامه دارد. در واقع این مغز است که یاد می‌گیرد به صدا‌ها توجه نکند و اینگونه است که انسان در محیط‌های پر سر و صدا نیز میتواند بخوابد.

۱۴- گوش‌ها علاوه بر فراهم نمودن امکان شنوایی به حفظ تعادل بدن نیز کمک می‌کنند.

۱۵- قرار گرفتن در معرض صدا‌های ۱۲۰ دسیبلی یا بالاتر ظرف ۷.۵ دقیقه قدرت شنوایی شما را از بین می‌برد.

سیستم شنوایی چگونه کار می کند؟ - مرکز تخصصی سنجش شنوایی سمعک مهر

۱۶- گوش میانی از طریق اندامی به نام شیپور استاش به گلو متصل شده است. شیپور استاش مسئولیت ایجاد توازن میان فشار جوی و فشار بدن را بر عهده دارد.

۱۷- گوش انسان میتواند بر حس چشایی اثر بگذارد و این نیز به واسطه عصبی به نام طناب صماخی رخ می‌دهد که غدد چشایی را از طریق گوش میانی به مغز متصل می‌کند.

۱۸- پوستی که درون کانال شنوایی انسان قرار دارد هر سال یک کانال جدید ایجاد می‌کند. این پوست هر سال تقریبا سه سانتی متر رشد می‌کند و پوست قدیمی را به بیرون هدایت می‌کند. یعنی بافت داخلی کانال شنوایی از پوست تازه ساخته شده و سطح بیرونی اش از پوست کهنه.

۱۹- دانشمندان اخیرا با استفاده از جرم گوش به مطالعه الگو‌های مهاجرتی بشر در طول تاریخ پرداختند.

گوش انسان — آناتومی، ساختار، عمکرد و اجزا به زبان ساده - مجله فرادرس

گوش چیست؟

گوش یکی از اندام های حسی است که امواج صدا را دریافت می‌کند. گوش انسان از سه بخش داخلی، میانی و خارجی تشکیل شده‌ است. اختلاف زمان جزئی که در رسیدن صداها به دو گوش وجود دارد. امواج حرکتی صوت در گوش به امواج الکتریکی تبدیل و به مغز فرستاده می‌شوند. گوش انسان قادر است فرکانس صدای بین ۲۰ تا ۲۰۰۰۰ هرتز را درک کند. به این محدوده محدوده شنوایی انسان می‌گویند.

قسمت های اصلی گوش

۱- گوش خارجی یا بیرونی:

همان لاله گوش است که وظیفه آن گرفتن صداهاست، امواج دریافتی را به سواخ گوش انتقال میدهد. گوش خارجی شامل لاله، كانال گوش و پرده گوش می باشد. گوش خارجی مانند یك قیف صداها را از اطراف به داخل سیستم شنوایی هدایت می كند. لاله گوش به جمع آوری امواج صدا كمك می كند. سپس كانال گوش ضمن تقویت جزئی صدا، آن را به طرف پرده گوش هدایت خواهد كرد.

۲- گوش میانی:

مهمترین کار گوش میانی گرفتن امواج صوتی و ارتعاشات مفید از گوش خارجیست، گوش میانی امواج صوتی را به لرزش تبدیل می‌کند و از طریق دریچه بیضی به گوش درونی می‌فرستد. گوش میانی یك فضای پر از هواست كه شامل كوچكترین استخوان های بدن می باشد. این استخوانچه ها، چكشی، سندانی و ركابی نام دارند كه از یك طرف به پرده گوش و از طرف دیگر به لایه نازك دیواره گوش داخلی چسبیده اند.

اختلال عملکرد شیپور استاش - مرکز تخصصی سنجش شنوایی سمعک مهر

همچنین گوش میانی از طریق شیپور استاش به حلق مرتبط است. شیپور استاش كمك می كند تا فشار هوا در گوش میانی با فشار هوای محیط مساوی باشد احساس فشار یا كیپی در گوش هنگام سرماخوردگییا هنگام سفر با هواپیما به علت بسته شدن شیپور استاش است.

۳-گوش داخلی:

پیچیده ترین بخش سیستم شنوایی بعد از اینکه امواج صوتی در گوش میانی به ارتعاش تبدیل شده ارتعاشات وارد گوش داخلی می‌شوند. در گوش داخلی صداهای ورودی، توسط حلزون گوش دریافت می شود. حلزون پر شده است از مایعی كه در این مایع، مژك های سلول های مویی شناور هستند.

امواج صوتی باعث حركت این مایع و در نتیجه حركت سلولهای مویی می شود. این سلول ها در نهایت به عصب شنوایی متصلند كه اطلاعات شنیداری را به قسمت شنوایی مغز منتقل می كند.

انواع و کاربرد سمعک های کاشتنی + هزینه کاشت سمعک در گوش | فیلم نحوه کار  سمعک کاشتنی

 وظایف گوش

به طور کلی وظایف اصلی گوش دریافت امواج صوتی، استماع(شنیدن)، و حفظ تعادل بدن از جمله فعالیت های مهم گوش انسان هستند.

شگفتی های گوش

حفظ تعادل: یکی دیگر از عملکردهای مهم گوش، حفظ تعادل بدن می باشد. سه مجرای نیم دایره ای شکل وجود دارند که به گوشه سمت راست یکدیگر متمایل هستند. هر زمانیکه سر می چرخد و موضع اولیه خود را تغییر می دهد، مایع سیال داخل این مجاری به مغز کمک می کند تا میزان این تحرک و موقعیت جدید سر را شناسایی کند.

تشخیص: گوش انسان توانایی عجیب برای تشخیص صداها مختلف در یک مجلس پر از سر و صدا را دارد.

محافظت : دور سوراخ گوش طوری آفریده شده که همانند صدف است و گوش را از سرما و گرما محافظت می نماید، مایع داخل گوش، مایع تلخی است که باعث دور شدن حشرات موذی و مانع ورود به داخل آن می شود.

تدوین:مینو غفوری ساداتیه

ادرس اینستاگرام:gooldono.stand.sidoos@

تلفن:09308743868

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

17 + ده =